Zoekt u naar dat éne beeld dat een lach op uw gezicht tovert? \\\\\\\ Basman Creëert het.

0

Brabant Koor – Reflections on Gilgamesh

Wat ben ik ontzettend trots deel te hebben mogen uitmaken van dit epische project van Brabant Koor: Reflections on Gilgamesh en een waanzinnige uitvoering van The Epic of Gilgamesh van Bohuslav Martinů. Van het eerste contact met muziekinstrumenten en het bedenken van een concept met de scholieren op het Schakelcollege in Tilburg, tot de repetities van koren en ensembles op het conservatorium van diezelfde stad en natuurlijk het Brabant Koor bij Babel in ‘s-Hertogenbosch, ik mocht erbij zijn om het te filmen. Ook mocht ik de gepassioneerde woorden van Louis Buskens, Frans Koevoets en Hawar Tawfiq vastleggen met de camera.

Eindproducten van dit project zijn: Een herbruikbare logo-animatie voor Brabant Koor, een korte teaser voor het project, twee films met achtergrondinformatie (gesprekken), een after-movie en een registratie van de einduitvoering in het theater in Tilburg. Het camerawerk in de after-movie is gedaan door Dennis Simons en mijzelf. Montage, motion graphics en verder camerawerk zijn allen door mij gedaan.